Državno gasilsko tekmovanje za memorial Matevža Haceta 23.–24. 9. 2023

Državno gasilsko tekmovanje za memorial Matevža Haceta 23.–24. 9. 2023

V sklopu 9. Mednarodnega sejma obrambe, zaščite in reševanja je na površinah Pomurskega sejma potekalo državno gasilsko tekmovanje za memorial Matevža Haceta.

V soboto smo spremljali mladinsko tekmovanje in držali pesti za našo desetino mladincev, ki je v svoje vrste sprejela tudi 2 mladinki. Vse 3 tekmovalne discipline so bile izvedene brez kazenskih točk, na koncu je odločal čas izvedbe vaje s hidrantom. Skupni seštevek je zadostoval za odlično četrto mesto med 53 nastopajočimi ekipami.

Nedelja je bila namenjena članskemu tekmovanju. Naše društvo je regijo zastopalo z dvema ekipama. Člani A so s prikazanim zasedli 27. mesto, člani B pa ponovili uspeh mladincev, odlično četrto mesto. Kljub deževnemu vremenu so ekipe brez poškodb izvedle vajo in pokazale svoje znanje in sposobnosti.

Priprave na tovrstno tekmovanje zahtevajo veliko odrekanja in jih je včasih težko umestiti v vsakdanje življenje. Pridobljene izkušnje bodo olajšale delo v prihodnje, napake, ki so del vsakdana, pa naj bodo priložnost za izpopolnjevanje.

Čestitke vsem ekipam in mentorjem!