AVTO CISTERNA GVC 16/25

Tip: MAN 14.264 LAC 4X4
Leto izdelave: 1998
Moč: 191 kW
Prostornina: 6871 ccm
Pogon: 4×4
Moštvo: 1 + 6
Gasilska nadgradnja: Marijan Pušnik s.p.

OPIS NADGRADNJE

Črpalka Rosenbauer NH 30, kapacitete 3000 l/min pri 10 bar in 400 l/min pri 40 bar je nameščena na zadnjem delu vozila. Gnana je preko kardanskega prenosa s pomožnim odgonom na menjalniku in povezana s 2500 l rezervoarjem vode iz nerjaveče pločevine, ki je opremljen z elektronskim kazalom nivoja. Črpalka je opremljena s sesalnim priključkom A,dvema B tlačnima izlivoma, dvema izlivoma za visoki tlak in mešalcem penila FIX – MIX (možnost mešanja 3 ali 6 %). Na črpalki je vgrajena armaturna plošča, ki je opremljena z manometri za vakuum, normalni in visoki tlak, nivokazom, števcem obratovalnih ur in kontrolnimi svetilkami za kontrolo temp. motorja, olja in vklop odgona.

Navijaka s po 100 in 50 m visokolačnimi cevi in ročnikoma NEPIRO z nastavkom za peno sta montirana levo in desno v zadnjem boksu. Izdelana sta iz Al pločevine, vrtenje navijakov je ročno. Navijaka sta opremljena z zavoro. V vozilu je nameščen pnevmatski teleskopski steber 2 x 1000 W, katerega dvig je 3.6 m nadvozilo. Povezan je z električnim agregatom HONDA 4.5kW. Steber je električno vrtljiv in se pri spustu ročne zavore samodejno pogrezne v zabojnik na strehi nadgradnje, pri tem reflektorja ugasneta. Reflektorja na stebru imata električni nagib.

Elektrifikacija vozila je standardna z razsvetljavo boksov, ki se vklapljajo samodejno zodpiranjem rolet (kontrola v kabini). Na vozilu so nameščene svetlobne in zvočne signalne naprave. Na prednji strani vozila sta vgrajeni dve modri bliskavki. V zgornjem robu boksov so vgrajene neonske luči za osvetljevanje okolice in pohodne strehe. Na bočnih ogledalih sta dva reflektorja za osvetljevanje okolice pri vzvratni vožnji. Vklapljata se prestavno ročico ali posebej s stikalom v kabini. Na pohodni strehi je montirana naprava za spuščanje lestve. V kabini, ki je podaljšana za moštvo 1 + 6 so vgrajeni dihalni aparati z pripadajočo opremo. Prav tako so v kabini vgrajene UKV zveze in ročne UKV postaje.