DAN GASILCEV, POLICIJE IN REŠEVALCEV 8. 10. 2023

DAN GASILCEV, POLICIJE IN REŠEVALCEV 8. 10. 2023

Že 11. izvedba prireditve Dan gasilcev, policije in reševalcev je uspešno pod streho.

Dogodek so tokrat otvorili mladi glasbeniki, člani glasbene šole Simona Plemenitaša, s plesnimi gibi pa so nas očarali plesalci kluba Kuš NiMe.

Gasilci smo prikazali, kako uporabljamo specifično opremo pri svojem delu. PGD Steklarna Rogaška Slatina je izvedlo atraktiven prikaz posredovanja pri prometni nesreči, PGD Rogaška Slatina je pripravilo zanimiv otroški gasilski poligon. Gasilci PGD Sv. Florijan so obiskovalcem prikazali uporabo gasilnega aparata, gasilci PGD Kostrivnica pa so v dimni komori prikazali, kako se uporablja izolirni dihalni aparat.

Policisti policijske postaje Rogaška Slatina in njihovi kolegi iz posebne enote policije so uprizorili intervencijo v gostilni, kjer je pijani gost grozil s sekiro, s pomočjo psa pa so iskali tudi prepovedano drogo.

Reševalci so predstavili temeljne postopke oživljanja, obiskovalci pa so to lahko preizkusili na lutkah. Knjižničarke so z otroki ustvarjale jesensko dekoracijo in izdelovale semaforčke. Avto šola Prah je animirala z uporabo ”pijanih očal”. Dogodka so se udeležili tudi člani kinološkega društva Celje.

Pestra je bila tudi ponudba na stojnicah, kjer je bilo možno kupiti domače dobrote.

Dogodek je bil tudi dobrodelne narave. S prostovoljnimi prispevki obiskovalcev za ročno izdelane zapestnice, ki jih je izdelala deklica Naja, smo uspešno zbrali skoraj 1000 €. Denar smo izročili družini iz Prevalj, ki je v poplavah izgubila dom.

Foto: Filip Madarasi